Espacio Psicológico Siracusa - Barcelona

C/ de la Pobla de Lillet, 20 local 2 - 08028 Barcelona
consulta@epsiracusa.com
tel.: 639 337 932

Dansa Moviment Teràpia (DMT)

La dansa és un pretext per pensar el cos
Jean Luc-Nancy


La Dansa Moviment Teràpia (DMT) és una disciplina que té els seus inicis a principis del segle XX i s'emmarca dins de les psicoteràpies creatives com l'artteràpia , la musicoteràpia o el psicodrama .

La teoria i els mètodes de la DMT es fonamenten en diversos pilars : la teoria i el mètode psicoterapèutic , diferents investigacions i teories sobre la comunicació no verbal , la psicologia del desenvolupament humà , els sistemes d'anàlisi del moviment i la teoria psicoanalítica , entre d'altres .

Dins d'un marc segur, establert i facilitat pel psicoterapeuta a través de l'enquadrament o setting , la relació terapèutica pot desplegar-se per explorar els aspectes comunicatius i creatius del moviment improvisat , promovent la integració emocional , cognitiva i física de la persona .

Treballa amb el cos i el seu propi llenguatge al que considera una unitat determinada per múltiples factors , no només biològics sinó també psicològics , socials , econòmics i polítics .

Afavoreix l'expressió de pors , enuigs , tristeses i angoixes , possibilitant fer conscient allò que està bloquejant i poder elaborar-lo.

Actualment, la DMT utilitza diverses tècniques i eines que han anat sorgint a partir de les tècniques i eines pioneres : consciència corporal , improvisació , moviment autèntic , reflex empàtic , joc , ritme , respiració , exploració de l' espai personal (Kinesfera) i connexió amb la terra (Grounding) . Fa ús de la dansa , principalment de la dansa contemporània .

És un enfocament que prioritza les persones més que als diagnòstics i patologies . Dóna lloc a la creativitat i a la participació activa del subjecte per alimentar el si mateix i afavorir el benestar .

Per tant , és una disciplina que pot implementar-se i adaptar-se a diferents dispositius i poblacions , tant a nivell grupal com individual , amb nens , adolescents i adults . 

 

 

 

 

C/ de la Pobla de Lillet, 20 local 2 - 08028 Barcelona · consulta@epsiracusa.com
tel.: 639 337 932